Het is ons nog niet echt gegund … wat zomerse dagen achter elkaar.
Maar het schijnt begin juni toch echt te komen … hopen dat de voorspelling uitkomt.

Om alvast in de zomerse sferen te komen, heb ik wat lekkere zomerse gerechten voor jullie.

Uiteraard hoort ijs bij de zomer 🙂 en ik ga voor Sorbetijs

sorbetijs

Sorbetijs
met bijvoorbeeld mango, frambozen of appel
maar kan uiteraard met alle soorten fruit 🙂

Wat heb je nodig?
– 250 gram gepureerde fruit
– ijsvormpjes of plastic bak
– keukenmachine
– 190 ml vanilleyoghurt
– 60 ml melk
– twee eetlepels suiker

Hoe maak sorbetijs?
Pureer het fruit van tevoren in de keukenmachine. Doe er daarna de vanilleyoghurt, melk en suiker bij en blijf mixen tot het goedje glad is. Doe dit dan in een plastic bak of in ijsvormpjes en vries het in. That’s it!

======================================================

En voor mij hoort Sangria ook bij de zomer. De witte variant vind ik het lekkerst!

witte-sangria

Witte Sangria
1 fles droge witte wijn
1/2 fles sprite of ander lemon lime drink
100 ml 43 liquer / Limoncello is ook erg lekker en wat frisser
2 rijpe perziken
1 bakje rijpe frambozen
2 rijpe kiwi’s
een paar takjes munt
2 tot 3 eetlepels suiker

Snij het fruit in blokjes & doe het fruit in een grote karaf.
Schenk de witte wijn, liquer en frisdrank erbij en vul aan met ijsblokjes.

ps je kan uiteraard alle soorten fruit nemen!

=============================================

En wat is er heerlijk om in de zomer te eten: Salade

0816_vrij_GR_SaladeGerookteKipDressing

Salade met gerookte kip & avocado
(4 personen)
Zak gemengde salade (200 gram)
2 gerookte kipfilets (in stukjes)
Zakje pijnboompitten (geroosterd in pan)
Bakje trostomaatjes (gehalveerd)
2 avocado’s (in kleine partjes)
2 friszure appels (in smalle partjes)
1 rode ui (in vieren en dunne plakjes snijden)

Dressing: 4el olijfolie /4 el water / 4 el mosterd / 4 el honing / 2 el citroensap /
peper / zout / peterselie
alle ingrediënten mengen,
proeven en evt nog iets van de ingrediënten toevoegen naar smaak

Verdeel de sla over de 4 borden en verdeel daar de rest van de ingrediënten van de salade over en als laatste de dressing en de pijnboompitten

Lekker met grof brood
csm_landbrood-stevig-donkerbruin_740a841545

=====================================================

En het ultieme bbq gerecht voor mij is:

JM2-barbecue-beef

Rosbief a la Jamie Oliver
4 personen
• rosbief van 600-700 g
• 1 el scherpe Dijon mosterd
• 8-10 el worcestersaus, plus extra om te bedruipen
• extra vergine olijfolie, om te bedruipen
• 2 takjes rozemarijn, naaldjes, fijngehakt
• wat blokjes koude roomboter

1 Doe ruim van tevoren (liefst 1 dag) alle ingrediënten behalve de boter in een plastic (diepvries)zak om te marineren. Druk alle lucht uit de zak en kneed de marinade in het vlees. Haal het minimaal 1 ½ uur voor je het gaat grillen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Steek de bbq aan en doe de boter in een kom koud water; die gebruik je straks tijdens het bbq-en. Je kunt ook een grillpan gebruiken.

2 Het volgende deel gaat op gevoel. Dep de rosbief een beetje droog, bestrijk met wat olijfolie en leg op het heetste deel van de barbecue of onder de grill. Bestrijk met de koude boter en gril 8-10 minuten terwijl je het vlees om de minuut keert en weer bestrijkt met boter. Verplaats het vlees nu naar de zijkant van de barbecue of grillpan en laat het daar naar wens garen (medium rare duurt circa 5 minuten) terwijl je het op dezelfde manier behandelt: om de minuut keren en bestrijken met boter.

3 Als het naar wens is, leg je het vlees op een bord. Bestrijk het nogmaals met boter, druppel er nog wat worcestersaus en olie over, bestrooi met kruiden (tijm en rozemarijn) en laat even rusten voordat je het aansnijdt.

Lekker met gekruide aardappelstjes uit de oven of gepofte aardappels en gegrilde groenten of een salade 🙂
=======================================================
Laat de ZOMER maar komen!!
 Al smaakt al dit lekkers ook al is het geen zomers weer 🙂
  

Advertenties