Genoeg om over te schrijven, maar soms denk ik wel eens … wat zouden de lezers willen??

Dus heb ik het volgende bedacht: #blognaarwens
Dat kan uiteraard van alles zijn: zoals nu receptjes (maar dan specifieker naar wens met bijvoorbeeld chocola of stoofpotjes of vegetarisch) maar het kan ook zijn dat je wooninspiratie wilt voor je slaapkamer of een kastje waar je niet voor weet hoe je het moet decoreren. Of dat je op zoek bent naar een nieuwe grijze bank die niet duurder mag zijn dan €500 en zo is er uiteraard veeeeeeeel meer.
Als iemand een #blognaarwens door mij wilt laten maken, kan dat uiteraard. Geef maar aan waarover je zou willen dat mijn blog gaat …..

Doe je wens 🙂

Als eerste heb ik mijn vriendin gevraagd wat ze nou graag in een blog zou willen. Recepten zei ze direct en omdat Jessica veel tijd besteedt aan haar eigen webshop: Goodiebagshop, bedacht ik erbij om er snelle recepten van te maken. Maar uiteraard wel gezond 🙂

Jessica heeft een gezin met 4 personen dus de onderstaande gerechten zijn voor
4 personen 🙂

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Oos­ter­se soep met rijst en ei

img_059159_445x297_JPG 

Ingrediënten

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Krui­di­ge spi­na­zie-ge­hakt­pas­ta
met tomaat, knoflook en roergebakken spinazie

img_049033_445x297_JPG

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g (biologische) schelpjespasta
  • 3 el olijfolie
  • 600 g spinazie (zak à 300 g)
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • el Italiaanse kruiden
  • evt pakje gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten

    Snijd van elke braadworst een stukje af en druk het vlees eruit. Fruit de

  • gesnipperde uien en geperste knoflook in 1 el olijfolie. Voeg het vlees toe en bak rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
    Wanneer je het gerecht wat sausiger wilt, voeg je nu het pakje gezeefde tomaten toe.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

    Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de spinazie, begin met een beetje en doe er steeds wat bij als de vorige spinazie een beetje is geslonken. Herhaal dit totdat alle spinazie op is. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Breng op smaak met peper en zout.

    Rooster de pijnboompitten in een koekenpan bruin.

    Snijd de tomaat in kleine blokjes. Roer de spinazie door het vleesmengsel en voeg op het allerlaatst de tomaatblokjes toe. Verdeel de pasta over borden en schep het mengsel erop. Erna de pijnboompitjes en ….. smullen maar 🙂

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ra­ta­touil­le-oven­stamp­pot

img_008647_445x297_JPG

Ingrediënten

  • 2 kg iets kruimige aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 6 el olijfolie
  • 4 kipsaucijzen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 puntpaprika’s (zak)
  • 4 sjalotten
  • 6 tomtomaten
  • 100 g Cheddar (geraspt)

    Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de aardappelen, snijd in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de knoflook en oregano over de aardappelen en besprenkel met olie. Bak de aardappelen ca. 50 min. in de oven.Snijd de kipsaucijzen in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Snijd de puntpaprika’s in lange repen. Snijd de sjalotten in parten. Halveer de tomaten. Verdeel de courgette, aubergine, paprika, sjalot en tomaat over een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kipsaucijzen ertussen. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Zet de groenten na ca. 25 min. boven de aardappelen in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en bak de groenten en aardappelen nog ca. 25 min.

    Neem de aardappelen uit de oven en doe in de ovenschaal. Stamp heel grof met de pureestamper. Schep de groenten en het vlees erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de kaas. Zet nog ca. 10 min. in de oven.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Visstoofpotje met zilvervliesrijst

img_004555_445x297_JPG

Ingrediënten

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Uiteraard hoop ik hier voor van jullie makkelijke maaltijdideetjes mee te geven 🙂

& JESSICA …… EET SMAKELIJK !!!!!!!!!!!!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Advertenties