Vandaag krijgen we gezellig eters en de Curry is al gemaakt 🙂
Graag deel ik het recept met jullie, welke ik als eerste at tijdens een hele gezellige kookavond!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Thaise Curry met aardappel en kip (8 personen)

curry

Benodigdheden:

  • 2 x Rode currypasta (zie thaise producten in de winkel)
  • Olijfolie
  • Kokosmelk ( 4dl)
  • Kippenbouillon (5dl)
  • 800 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokken (niet te groot, niet te klein)
  • 500 gram wortelen(dunne plakjes gesneden)
  • 750 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 6 lenteuitjes
  • Verse koriander
  • Zak cashewnoten, ongezouten
  • Turks brood

Bak de rode currypasta 1 minuut in 2 eetlepels olie. Voeg de teentjes knoflook (uitgeperst) toe en bak even mee.
Roer er de kokosmelk en kippenbouillon door en breng aan de kook.
Voeg de aardappels, wortels en reepjes kipfilet toe.

Kook alles  50-60 minuten tot de aardappelen gaar zijn en roer af en toe.
Evt wat aardappels fijnprakken of met een maizenapapje de saus iets dikker maken.
Voeg 6 lente-uitjes in ringen toe en verwarm nog  6-8 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.

De curry in een diep bord scheppen en versieren met wat koriander en een schepje cashewnoten. En het Turks brood doop je lekker in de saus 🙂

=====================================================

Dit eten wij dus vanavond en op zondag hoort daar een toetje bij!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Slagroomijs met warme Marssaus

marssausBenodigdheden:
– 1 liter slagroomijs
– flesje kookroom
– 4 marsen

Laat de kookroom in een pannetje net niet koken, doe de marsen er in stukjes bij en roer tot het een egale saus is.

Bol ijs in een schaaltje en de warme saus eroverheen gieten. Mmmmmmmmm 🙂

======================================================

Ik zeg alvast EET SMAKELIJK!!!!!

Advertenties