Applefluf

Warme Appelkoek

Van een gulle gever een grote doos vol appeltjes van de boom gekregen 🙂
Na de appeltaart, appelmoes, appelflappen en appelscrumble op zoek naar een nieuw recept.
En gevonden!!  Een beetje van een recept en een beetje van mezelf 🙂

Erg lekker, smaakt naar hele luchtige pannenkoek met de frisheid van appel ……….. mmmmmmmmmmmm

Ingrediënten:
3 appels
60 gram boter
60 gram bloem
60 gram suiker
200 ml melk
4 eieren
kaneel
bruine suiker
ovenschaal +/- 20×27
bakpapier

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels horizontaal in 4 plakken en haal ze door de bruine suiker (goed drukken dat er flink suiker op blijft) en bestrooi ze met kaneel. Verdeel de appel over de met bakpapier beklede ovenschaal.

Breng de melk met de helft van de boter in een steelpan aan de kook. Voeg de bloem toe en roer met een garde of houten spatel tot er een soepel deeg ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter, de suiker en 1 voor 1 de eieren erdoor.

Schenk het deeg over de appels en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en snijd in 20 blokjes. Lekker met poedersuiker en kaneel.

En warm opeten 🙂 mmmmmmmmmmmmmmmm

PS ook lekker met flinke dot slagroom of bol vanille- of kaneelijs 😉

Advertenties